Kultura

Koncert Sarajevskog gradskog orkestra u subotu, 16. septembra na pozorišnom Trgu Susan Sontag

Kultura na ulice 2023!“ je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

FOTO:  NARODNO POZORIŠTE
FOTO: NARODNO POZORIŠTE

Tim povodom, u subotu, 16. septembra 2023. godine s početkom u 20:00 sati, na pozorišnom Trgu Susan Sontag, sarajevska publika moći će uživati u koncertu Sarajevskog gradskog orkestra, kojim će dirigovati maestro Fuad Šetić. Svi koji budu prisutni imat će priliku čuti i uživati u simfonijskom repertoaru na kojem će se naći: B. Smetana „Vltava (Moldau)“ iz ciklusa „Moja domovina“, A. Dvorak simfonija op. 95 br. 9, e mol „Iz novog svijeta“, J. Brahms „Mađarski pleso“ br. 21.

FOTO:  NARODNO POZORIŠTE
FOTO: NARODNO POZORIŠTE

„Posebna nam je čast započeti našu treću sezonu upravo na festivalu „Kultura na ulice 2023“, jer su credo festivala i credo orkestra zapravo isti – umjetnost i kultura pripadaju i dio su svakog savremenog čovjeka.

U orkestru na ovom koncertu sviraju umjetnici iz Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Publika će slušati zahtjevan, ali vrlo slušan i omiljen, simfonijski repertoar.

FOTO: NARODNO POZORIŠTE
FOTO: NARODNO POZORIŠTE

Pored festivala KNU 2023, na podršci zahvaljujemo Ambasadi Ujedinjenog Kraljevstva u BiH, Vladi Kantona Sarajevo, te posebno Univerzitetu u Sarajevu – Muzičkoj akademiji i dekanu, profesoru Sijariću.“ Izjavio je maestro Fuad Šetić.

Prihvati notifikacije