Kultura

„Seljačka opera“ 13. maja na repertoaru Narodnog pozorišta

Dramska predstava „Seljačka opera" Darvasa Benedeka i Pintéra Béle, u režiji Andrása Urbána biti ćeizvedena 13. maja na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, sa početkom u 19:30 sati.

seljačka opera 5
FOTO: VELIJA HASANBEGOVIĆ

„Opera napisana za dramski ansambl, gotovo sapunica i reality show u jednom, muzički ludamješavina baroka, folka i rokenrola sa likovima koji sve vrijeme pjevaju pa samim tim ne mislenikakvo zlo. Sve ćete ih prepoznati – poznatu (trudnu) curu u bijelom, one što su sve čestito i pošteno(ni mrava nisu zgazili), preljubnice i svetice, licemjere i vjernike, lopove, lažove, ubice, baje ikukavice… I svi su jako, jako veseli i sretni. Predstava kakvu još niste gledali. Sa likovima koje gledatesvaki dan”. – navodi Vedrana Božinović, dramaturginja i glumica u predstavi „Seljačka opera“.

U predstavi igraju: Sanjin Arnautović, Amra Kapidžić, Aldin Omerović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda,Sara Seksan, Vedrana Božinović, Mirvad Kurić, Sanin Milavić i Mak Čengić.

Sat i deset minuta muzike uživo na sceni izvodi bend u sastavu: maestro Fuad Šetić (čembalo,korepetitor i dirigent), Amar Beširević (violina I), Ajnija Germić (violina II), Sara Kasap (violina III) iRastko Zečević (kontrabas).

Dramaturginja je Vedrana Božinović, koreograf Krisztian Gergye, scenografiju i kostime radi AdisaVatreš-Selimović, muzička saradnica je Lejla Jusić.

Napominjemo da će publika moći pogledati isti naslov 17. maja, te 11. juna.

Rezervišite ulaznice: https://nps.ba/rezervacije/430

Radno vrijeme blagajne: Na dan izvođenja predstava u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati. Ostalim radnim danima od 9:00–15:00 sati.