BiH

Konaković sutra na sastanku ministara vanjskih poslova država članica EU i zemalja Zapadnog Balkana u Luksemburgu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sudjelovat će, na pozivvisokog predstavnika EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepa Borrella.

Elmedin Konaković
FOTO: BOSNAINFO
Arhiva

Konaković će učestvovati na sastanku ministara vanjskih poslova država članica EU i ministara vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana u okviru sjednice Vijeća za vanjske poslove EU (FAC), koja će se održati u Luksemburgu.

Pročitajte još

Na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica EU i ministara vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana razgovarat će se o suradnji i izazovima u vanjskoj i sigurnosnoj politici te postupnoj integraciji zemalja regije kada je riječ o usklađenosti sa Zajedničkom vanjskom i sigurnosnom politikom EU.

Tokom posjete Luksemburgu, a na marginama sastanka Vijeća za vanjske poslove EU, predviđeno je da ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković sudjeluje na prijemu koji za sudionike sastanka organizira veliki vojvoda od Luksemburga Henri, a potom i neformalnoj večeri koju priređuje ministar vanjskih poslova i vanjske trgovine Velikog Vojvodstva Luksemburga Xavier Bettel.