Politika

Konaković o Rezoluciji o Srebrenici: Sad kad ludilo utihne, kad matematike i sve druge laži prestanu...

Ministar vanjskih poslova BiH i lider NiP-a Elmedin Konaković oglasio se na društvenim mrežama povodom Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Konaković je sačekao da se svi utisci slegnu, pa se ponovo obratio javnosti.

“Sad kad ludilo utihne, kad matematike i sve druge laži prestanu, dolazi buđenje i spoznaja da će se već ove godine 11. jula u Generalnoj skupštini UN-a obilježiti Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

U Generalnoj skupštini, ali i u velikom broju država članica UN-a.

Kad ludilo utihne stiže spoznaja da se u nekim zemljama već pišu istine koje će u udžbenicima učiti mladi ljudi širom svijeta, budući lideri, političari, novinari, inžinjeri, doktori…

Pročitajte još

I tako godinama, decenijama, stoljećima ispred nas.

Kad ludilo utihne stiže zvaničan izvještaj sekretara o tome gdje se i na koji način istina o genocidu Srebrenici promiče.

Kad ludilo utihne, a istina glasno je trenutno, shvatiće da se već sad upire prstom u negatore genocida i da će se upirati sve više.

Kad utihne ludilo jedino što ostaje jeste mogućnost da se bukadžije poklone žrtvama genocida zajedno sa cijelim civiliziranim svijetom.

Mogu se opet zastavom ogrnuti, a i ne moraju. Kad utihne ludilo shvatiće koliko su nebitni. A brzo će utihnuti ludilo”, poručio je Konaković.