BiH

Kakvo nas vrijeme očekuje početkom decembra?

Prvog i drugog decembra Bosna i Hercegovina biće pod uticajem toplih i vlagom bogatih zračnih masa sa jugozapada, koje će usloviti natprosječno toplo ali nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više padavina očekuje se na jugu, jugozapadu i zapadu, a najmanje na sjeveroistoku zemlje. Pored padavina vrijeme će karakterisati umjeren do jak vjetar južnog smjera. 

Mostar
FOTO: ILUSTRACIJA/FENA

U nedjelju, 3. decembra, i dalje će preovladavati oblačno ali i znatno hladnije vrijeme tako da je na višim nadmorskim visinama moguća susnježica i snijeg.

Od ponedjeljka izgledna je blaga stabilizacija vremenskih prilika. Preovladavaće umjereno oblačno s jutarnjim mrazom u Bosni. 

Minimalne temperature zraka u petak i subotu varirat će od 10°C do 15°C, a najviše dnevne između od 14°C i 20°C. Od ponedjeljka jutarnje biće u rasponu od – 5°C do 0°C u Bosni, na jugu zemlje do 4°C.

U periodu od 7. decembra očekuje se jače naoblačenje sa snijegom u višim područjima u Bosni i kišom u Hercegovini. Nestabilno vrijeme zadržaće se do kraja prognoznog perioda, 14. decembra.

Jutarnje temperature kretat će se između -2°C i 4°C. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 4°C i 10°C, u Hercegovini do 12°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prihvati notifikacije