Magazin

JEDNOSTAVAN I UKUSAN NAMAZ ILI DODATAK RAZNIM JELIMA Napravite ga vrlo brzo od...

Namaz od paradajza i tikvica.

FOTO: SB
FOTO: SB

Da prste poližeš!

Pročitajte još

Sastojci:

 1 kg paradajza  

200 gr tikvica  

1 luk  

60 ml sirćeta  

6 kašika šećera  

1 kašika paradajz pirea  

2 kašike limunovog soka  

2 kašike sjeckanog svježeg bosiljka 

so i biber 

Priprema:  

1. Paradajz operite i na stražnjoj strani nožem zarežite. 

2. Potopite ga u minut u ključalu vodu pa ogulite.  

3. Izrežite na kockice i stavite u šerpu zajedno sa lukom.  

4. Dinstajte dok povrće ne omekša pa sameljite štapnim mikserom. 

5. Tikvice operite i narendajte pa dodajte u šerpu zajedno sa šećerom i sirćetom. 

6. Kuhajte još pola sata pa umiješajte sok od limuna, bosiljak i paradajz pire. 

7. Sipajte u vruće tegle pa ostavite da se ohladi.  

Prijatno!:)