Region

Jedan radnik HAC-a poginuo, a drugi teško povrijeđen u naletu kamiona na A7

Jedan radnik Hrvatskih autocesta (HAC) je poginuo, a drugi je s teškim povredama, ali izvan životne opasnosti prevezen u bolnicu, nakon što je na njihovo vozilo u srijedu navečer naletio kamion na autocesti A6 na prilazu Rijeci.

FOTO: HINA
FOTO: HINA

Iz primorsko-goranske policije u četvrtak su objavili kako se nesreća dogodila oko 22 sata kod čvora Orehovica, kada je 65-godišnji vozač teretnog vozila Mercedes splitskih registracija, vozeći iz pravca Čavli u smjeru Rijeke, zbog nepropisne brzine udario u skupinu vozila.

Potom je udario i u zadnji dio teretnog vozila Iveco zagrebačkih registracija koji je vozio 53-godišnji radnik HAC-a, a u zadnjem dijelu priključnog vozila nalazio se njegov 38-godišnji kolega, ophodar ceste, koji je zbog teških povreda poginuo na mjestu nesreće.

Povrijeđenom 53-godišnjem vozaču medicinska pomoć pružena je u riječkom KBC-u, gdje su mu dijagnosticirane teške povrede, javlja Hina.

Uhapšen je i priveden 65-godišnji vozač kamiona te kazneno prijavljen zbog izazivanja saobraćajne nesreće u saobraćajnom prometu.

Iz HAC-a su jutros saopćenjem izrazili duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja te porodici njihovog poginulog radnika izrazili saučešće, a povrijeđenom želju za što brži oporavak.

Naveli su kako se nesreća dogodila u zoni postavljanja privremene saobraćajne signalizacije, gdje je ograničenje brzine bilo 40 km/h, upravo iz razloga što su radnici na cesti u specifičnim uslovima.

Stoga su apelirali na sve korisnike autocesta da se pridržavaju postavljenih ograničenja te svoju vožnju prilagode uslovima na cesti, budući da su brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci saobraćajnih nesreća.

Prihvati notifikacije