Sarajevo

Javni poziv: Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis

Profesionalac ste u oblasti razvoja softvera, dizajna, fotografije, grafike, animacija ili filma, modeili srodnih područja?

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH

Željeli biste svoje vještine i iskustvo iz oblasti kreativnih industrija i informaciono komunikacijskihtehnologija primijeniti na rješenja u različitim industrijama: od poljoprivrede, metalne, drvne,tekstilne industrije do pametnih gradova? Ovo je prilika za vas!

Općina Centar Sarajevo, u partnerskom djelovanju sa Općinom Novo Sarajevo, Službom za zapošljavanje KS, CEFE BiH, Internacionalnim univerzitetom BURCH, Udruženjem BIT ALLIANCE Sarajevo, Advokatom Sabinom Čelik iz Sarajeva i Knjigovodstvenim biroom AssetFin d.o.o., provodi aktivnosti projekta „LEADER: Local Economy Activation – Development through Entrepreneurship Recovery/LIDER: Aktiviranje lokalne privrede- Razvoj kroz oporavak preduzetništva“. Jedna od aktivnosti jeste raspisivanje Javnog poziva „Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis“.

Projekat se realizuje u okviru programa EU4BusinessRecovery koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a zajednički realizuju Međunarodna organizacija rada (MOR), Društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projektom LEADER nastoji se unaprijediti nivo poduzetničkog angažmana u Kantonu Sarajevo, sa posebnim fokusom na visoko profitne biznise u oblastima ICT i kreativnih industrija.

Ciljna grupa ovog poziva su osobe sa mjestom prebivališta u Kantonu Sarajevo, a koje pripadaju jednoj od narednih kategorija:

Nezaposlene osobe registrovane na evidenciji JU Služba za zapošljavanje KS

Mladi (osobe mlađe od 35 godina)

Žene

Prijave se mogu podnijeti od 14. septembra do 06. oktobra 2022. godine, putem online prijavnog obrasca koji se zajedno sa ostalim informacijama vezanim za ovaj javni poziv mogu naći na sljedećem linku: https://cefebih.org/javni-poziv-pokreni-svoj-kreativni-ili-ict-biznis/

Prihvati notifikacije