Sarajevo

U akciji "Trougao" uhapšeno 6 osoba

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz tehničku podršku Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Trougao“.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Ilustracija

Zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Učestvovanje u grupi ljudi koja učini krivično djelo (član 341. stav 1. KZ FBiH) u vezi sa krivičnim djelima Prevara u privrednom poslovanju (član 251. stav 3. KZ FBiH) i Prevara (član 294. stav 1. KZ FBiH) slobode je lišeno šest osoba: Dž.R. rođena 1978. godine u Sarajevu, M.O., rođen 1976. godine u Sarajevu, E.Z., rođen 1974. godine u Sjevernoj Makedoniji, M.Č., rođen 1967. godine u Foči, J.R., rođen 1977. godine u Sarajevu, S.A., rođen 1978. godine u Sarajevu svi iz Sarajeva.

Za licem J.R. su bile raspisane tri operativne potrage zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti (član 268. KZ FBiH).

Izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih objekata, na više lokacija na području općina Centar, Novi Grad i Ilidža u cilju dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminala, koja su počinjena na štetu više fizičkih i pravnih lica. Pronađena je i izuzeta obimna dokumentacija, tražena Naredbom, a koja će biti korištena u daljnjem krivičnom postupku.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju daljnji rad na ovom predmetu, navodi se u saopćenju MUP-a KS.