Region

Jarinje i dalje blokirano: Na sjeveru Kosova osvanuli bilbordi "Dobro došli u ZSO"

Na Jarinju nema promjena u odnosu na jučerašnji dan, tu su barikade, i dalje se na sjever Kosova ne može ni pješice. Na sjeveru Kosova osvanuli bilbordi "Dobro došli u ZSO".

FOTO: KOSOVO-ONLINE
FOTO: KOSOVO-ONLINE

Policija u Rudnici jutros obavještava vozače da pokušaju prelazak na alternativne prelaze. Za sada je u funkciji samo prelaz Merdare.

Nema informacija ni iz kosovske policije kada će Jarinje i Brnjak biti otvoreni za saobraćaj.

Noć je protekla mirno, manje su tenzije. Saobraćaj na administrativnom prelazu Merdare normalno funkcioniše, javlja reporter RTS.

Na bilbordima i plakatima širom Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana su parole „Ovo je ZSO“, simboli, ali i poruke na engleskom jeziku koje promovišu ZSO.

FOTO: KURIR.RS
FOTO: KURIR.RS

Ove poruke istaknute su na glavnom šetalištu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice naseljene pretežno Srbima, kao i na bilbordima na ulazima i izlazima u četiri opštine.

Srbi na sjeveru Kosova su prethodno zbog namjere Prištine da primjeni raniju odluku da oduzima srpska dokumenta i tablice sinoć postavili barikade na sjeveru Kosova.

Priština je na mjesec dana odgodila odluku o preregistraciji vozila i ličnim kartama na sjeveru pokrajine, i to na zahtjev SAD.

Prihvati notifikacije