Život

Izgubite brzo kilograme po vojničkom režimu: Koji su principi vojne dijete?

Ova dijeta je dizajnirana za brz gubitak težine.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Vojna dijeta, prema recenzijama onih koji su je probali, pomaže da se izgubi do 5 kilograma sedmično. Da biste to uradili, morate se pridržavati određenog plana ishrane: 1400 kalorija prvog dana, 1200 drugog, 1100 kalorija trećeg.

Naredna četiri dana do kraja sedmice možete da jedete bilo šta, ali ne i da sređujete kalorije. Ovaj sedmični ciklus se može ponoviti nekoliko puta dok se ne postigne željeni rezultat.

Na primjer, za večeru prvog dana predlaže se pojesti dvije kobasice ili kobasice, porcija brokolija, šargarepa, pola banane i pola porcije sladoleda. A trećeg dana – pirinač, pola banane i porcija sladoleda.

Za vegetarijance i vegane postoje i druge preporuke. Zamijenite meso tofuom, uzmite veganski sladoled. Vrijedno je zameniti proizvode, s obzirom na sadržaj kalorija, a ne na veličinu porcije.

Kafa bez šećera (možete koristiti zaslađivač) i voda su dozvoljeni u bilo kojoj količini. Sosovi su nepoželjni: samo so, biber, limunov sok, senf i drugi niskokalorični aditivi. U prva tri dana treba isključiti alkohol.

Uprkos dobrim kritikama, ova dijeta nije mnogo proučavana. Zbog toga je prilično teško shvatiti koliko kilograma se može izgubiti, kako to ugrožava zdravlje i koliko dugo možete jesti “na vojnički način”.

Za ovu dijetu se tvrdi da kombinuje kalorijski deficit sa “hemijski odgovarajućom” hranom, ali ovaj aspekt nije proučavan. Osim toga, u uzornom dijetalnom meniju nalaze se kobasice i sladoled, koji se ne mogu nazvati zdravom i zdravom hranom.

Sportske aktivnosti

Vojna dijeta podrazumijeva mali nivo vježbanja: hodanje pola sata dnevno. Ako imate gotov program obuke, trebalo bi da ga nastavite. Ali ako se osjećate loše, možete prestati da vježbate tri „teška“ dana

Zašto “vojnička”?

Zato što zahtijeva disciplinu i strpljenje. Sudeći po opisu, vojnička dijeta daje samo kratkoročni rezultat. To jest, pogodan je za one koji treba da se uklope u vjenčanicu ili se pojavljuju u dobroj formi na plaži. Ali ako imate zdravstvenih problema, posebno u gastrointestinalnom traktu, vojnička dijeta vam se ne preporučuje!

Prihvati notifikacije