Život

Ivana i Dragan su riješili da žive s djecom u selu, vratili se na djedovinu i otvorili prvi MUZEJ ŠUME

Imanje im se nalazi na oko 380 metara nadmorske visine, u podnožju Maljena u Srbiji, što je idealno mjesto za strujanje čistog vazduha uz pomoć ruže vjetrova sa Medvednika, Jablanika, Povlena i Suvobora.

FOTO: PRICESADUSOM.COM
FOTO: PRICESADUSOM.COM

Upravo su čist, prozračan vazduh, zelenilo i obližnja šuma neke od prednosti života na selu sa djecom koje su pomogle Ivani (37) i Draganu Sretenoviću (42) da počnu život u Toliću, a ujedno i razlozi zbog kojih sve više turista dolazi kod ove porodice na odmor.

Sretenovići su odrasli u gradovima, a odluku da se presele na selo donijeli su poslije vjenčanja 2018. godine.

Pročitajte još

Prateći predosjećaj i imajući novu ideju za posao, ovaj par odlučuje da počne da se bavi turizmom na Draganovoj djedovini u Toliću, selu udaljenom 4 km od Mionice i oko 100 km od Beograda, gdje su njegovi baba i djeda proveli životni vijek gradeći domaćinstvo i baveći se poljoprivredom i stočarstvom.

Ovo dvoje ekonomista (Ivana je diplomirala ekonomiju, a Dragan turizam) danas u svom poljoprivrednom gazdinstvu i turističkom domaćinstvu Ranč Sretenović turistima nude smještaj u dva objekta za osam osoba, degustaciju domaćih sokova i rakija, organizovane obilaske i boravak u Muzeju šume, kako su nazvali dio imanja pod drvećem koji su preuredili za turističke obilaske.

Do kraja godine planiraju i izgradnju trećeg objekta za smještaj, ali neće ići dalje od toga, jer, kako kažu, ne žele da se bave masovnim turizmom.