Upravo zato Snapgate nudi mogućnost da se za svaku novu fotografiju posebno mora odlučiti treba li je poslati u Google Photos, pri čemu će se ta odluka donijeti u trenutku kada je slika praktički i nastala. Naime, nekoliko trenutaka nakon fotografiranja, pojavit će se obavijest s umanjenim prikazom slike i dvjema mogućnostima, Upload i Discard.
Odabere li se opcija Discard, fotografija neće biti obrisana s pametnog telefona, nego samo neće biti poslana u Google Photos, a ako se na obavijest ne da nikakav odgovor, rezultat će biti isti; slika će ostati pohranjena samo na unutarnjoj memoriji telefona. Doduše, odobravanje baš za svaku sliku hoće li biti poslana i oblak ili ne, nekad može biti itekako naporno.
Srećom, Snapgate omogućava aktivaciju privremenog načina rada tijekom kojega će ili sve fotografije biti poslane u Google Photos ili nijedna, a svakako je dobro što će se taj način rada automatski deaktivirati nakon određenog vremena, odnosno, ovisno o dostupnim kriterijima kao što su dani u tjednu, točnom vremenu i drugo.
Naravno, prije nego što se aplikacija počne koristiti, potrebno je povezati vlastiti Googleov račun i isključiti automatski backup u Google Photosu jer bi inače taj servis nastavio samostalno kopirati sve fotografije. Snapgate se može besplatno iskušavati 14 dana nakon čega ga je potrebno platiti 4,99 eura, prenio je bug.hr.
Saznajte sve o najvažnijim vijestima i događajima, čitajte na Google News.