Magazin

ISPROBAJTE RECEPT Ovo je hljeb od samo 2 sastojka

Ukusan hljeb možete ispeći i bez prethodnog pekarskog znanja i previše sastojaka.

Hljeb
FOTO: UNSPLASH/ JUDE INFANTINI
Ilustracija

Ovaj mliječni hljeb je najbolji dokaz za tu tvrdnju.

Mliječni kruh se priprema od samo dva sastojka: samodizajućeg brašna i punomasnog mlijeka, prenosi Punkufer.hr.

Ako na raspolaganju nemate samodizajuće brašno, možete ga napraviti i sami. Na 100 grama glatkog brašna stavite jednu čajnu žličicu praška za pecivo i prstohvat soli. Prilagodite ovaj recept potrebnim količinama samodizajućeg brašna.

Samodizajuće brašno se pomiješa s punomasnim mlijekom dok ne dobijete glatko tijesto. Stavi se u kalup za kruh i peče u pećnici oko 40 minuta.

Ovako pripremljeni kruh možete iskoristiti za sendviče, poslužiti uz varivo ili jesti samostalno – s malo maslaca.

Sastojci:

250 g samodizajućeg brašna

210 ml punomasnog mlijeka

Priprema:

Pomiješajte zajedno samodizajuće brašno i punomasno mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Prebacite dobivenu smjesu u kalup za kruh koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Stavite peći kruh u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 35 do 40 minuta, odnosno dok korica ne porumeni, a kruh nije pečen do kraja. Ohladite kruh do kraja prije posluživanja. Dobar tek!