BiH

Harisu Č. iz Konjica određen jednomjesečni pritvor

Na prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, rješenjem Općinskog suda u Konjicu od 28. oktobra, određen je pritvor u trajanju od najduže mjesec dana prema osumnjičenom Harisu Č. (1991.) iz Konjica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Pretragom stana, garaže, putničkog motornog vozila i teretnog motornog vozila koje koristi osumnjičeni, utvrđeno je da je neovlašteno posjedovao i zbog prodaje držao otprilike 220 grama smeđe praškaste tvari, oko 60 grama bijele praškaste tvari, zatim oko 280 grama bijele praškaste tvari, tvari koje svojim izgledom asociraju na opojne droge heroin, speed-amfetamin i kokain, te digitalnu vagu, mobilni telefon iPhone 14 Pro, vakumirku, PVC vrećice za vakumiranje, plinski pištolj marke “Ekol Firet Magnum” i kutiju s 50 komada metaka “kaiser”.

Osumnjičeni Haris Č. povratnik je u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora, priopćeno je iz Tužiteljstva u Mostaru.