Magazin

Genijalna zamjena za omiljeni namaz: "Lažni" ajvar gotov za pola sata

Ako volite ajvar, ali ne volite da stojite satima pored šporeta, evo jednog super recepta.

FOTO: WIKIPEDIJA
FOTO: WIKIPEDIJA

Potrebno vam je:

crvena paprika (količina u zavisnosti koliko želite namaza)

Pročitajte još

ulje

bijeli luk

so

drugi začini po želji

Priprema:

Paprike za ajvar najčešće se peku na roštilju ili u rerni, ali najbrža opcija je pečenje paprika u tavi. Ako se odlučite da ih pečete u tavi, biće vam potreban poklopac.

Najbitnije je da ih pečete na srednjoj temperaturi kako ne bi izgorjele. Kada se sa svih strana jednako ispeku ostavite ih sa strane da se ohlade.

Najzahtjevniji korak kod ovog recepta je ljuštenje paprika. Nakon što završite ovaj korak, paprike stavite u blender i dodajte biljno ulje (količina srazmjerna onoj koju obično dodajete na tu količinu paprika) i začine po želji. So i bijeli luk su obično osnovni začini u ovom receptu, ali možete dodati i druge začine.