BiH

FUP uhapsio Sarajliju, bio dio grupe koja je silom iznuđivala novac od Mostarca: Bacili i bombu na njegovu kuću

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona nastavili provođenje operativno-taktičke akcije kodnog naziva „Jaguar“, a vezano za dokumentovanje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela „Izazivanje opće opasnosti“ „Teška tjelesna ozljeda“ „Iznuda“, a sve u vezi sa djelom „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“.

FOTO: MUP KS
FOTO: MUP KS
ilustracija

“U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, slobode je lišena osoba A.R. (1999.) iz Sarajeva, te je izvršen pretres pokretne i nepokretne imenvine koju koristi, kojom prilikom su pronađeni mobiteli i sim kartice koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Osoba lišena slobode se sumnjiči da je kao dio grupe, određeni vremenski period vršili pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudili novac. U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanijete teže tjelesne povrede”, navode iz FUP-a.

Navedena osoba će biti kriminalistički obrađena, te će u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju Federalnoj upravi policije je pružilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.