BiH

FUP o pronalasku tijela kod Olova: Utvrđuje se da li se radi o Hamidu Ferhatoviću koji je nestao

Na lokalitetetu Kosović Kosa, naselje Ćunište, općina Olovo, jučer je pronađeno je tijelo nepoznate osobe o čemu je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te su na mjesto događaja pristupili policijski službenici Federalne uprave policije, dežurni tužilac i specijalista sudske medicine, kojom prilikom je izvršena službena radnja uviđaja kojom je rukovodio dežurni tužilac.

FOTO: NAP
FOTO: NAP

Po okončanju uviđajne radnje, pronađeni posmrtni ostatci nepoznate osobe su izuzeti i transportovani u prostorije Kantonalne bolnice Zenica, Odjeljenja za patologiju, Prosektura Zenica, gdje je po naredbi Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona izvršena obdukcija posmrtnih ostataka.

Radi utvrđivanja identiteta posmrtnih ostataka, Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je izdalo naredbe za potrebna vještačenja, kako bi se utvrdilo da li pronađeni i izuzeti posmrtni ostaci pripadaju nestalom Hamidu Ferhatoviću iz Ćuništa, općina Olovo, čiji nestanak je prijavljen dana 30. maja 2023. godine.

Prihvati notifikacije