Politika

Fuad Kasumović: "Nadam se da je kupovinom zastupnika i novom većinom sa SDA stočna pijaca u ZDK zatvorena"

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice povodom problema u svom kantonu oglasio se porukom.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Nakon usložnjavanja političke situacije u Zeničko-dobojskom kantonu i raspada postojeće skupštinske većine stekli su se uvjeti za njenu promjenu, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona.

“Nadam se da je kupovinom zastupnika i novom većinom sa SDA stočna pijaca u ZDK zatvorena.

Nedorasli kantonalni SDP ZDK i njihov predsjednik Mirsad Mahmutagić očigledno su, onog momenta kada su počeli kupovati zastupnike BHI-KF, zaboravili staru narodnu “Kada vas nešto ne ide, da pokušate sa većom cifrom”. Nažalost, SDA se dosjetila upravo te poslovice i dovršila posao pa su tako još jednom “izbacili” SDP iz vlasti baš kako su to učinili i 2018. godine kada nisu bili sposobni ni formirati vlast odnosno ponuditi ime kandidata za premijera Kantona.

Međutim, sada sam, nakon Općih izbora 2022. godine, lično ja preuzeo formiranje većine te pokazao umijeće i znanje, formirao vlast, krenuli smo putem razvoja Kantona, ali je upravo tu većinu #SDP pokušavao srušiti što se na kraju i dogodilo.

Upravo zbog činjenice da SDP, ustvari, najbolje i funkcionira kada je opozicija jer su do sada nebrojeno puta dokazali da su nedorasli voditi Kanton, a pitanje je gdje nam vode i Federaciju, podatak da će postati opozicija nije neko iznenađenje. Oni se vraćaju tamo gdje i kako najbolje funkcioniraju, a na čemu već danas trebaju čestitati predsjedniku SDP ZDK – Batanu.

“Ko drugom jamu kopa, sam u nju pada”, najbolje objašnjava odlazak SDP-a i NiP-a u takozvani “out” odnosno iz vlasti. Izbačeni su iz vlasti, a željeli su to uraditi meni odnosno da mene izbace.

Javnost treba znati kako sam već ranije pisao Kristijanu Šmitu, a da ću to učiniti i sada, s obzirom na izmjene Krivičnog zakona vezano za izborne prevare, prema kojim je dovoljno da nekog nagovarate da bi odgovarali. Nadam se da će Tužilaštvo BiH konačno uključiti u cijelu priču jer je sve očigledno šta se radilo i kako se od političke scene u ZDK pravila stočna pijaca. Za svakog imam podatak, ali otkriti ću ovom prilikom jedan slučaj. Naime, Amela Granić je kupljena jer je njenom sinu Edvinu Graniću, navodno, dato mjesto direktora Rudnika uglja “Gračnica” Gornji Vakuf iako čovjek živi u #Sarajevu i veze sa Gornjim Vakufom nema.

Na kraju, želim istaći kako će se zastupnici BHI-KF, koji su ostali dosljednji i građanima i stranki, u skupštinskim klupama nastaviti boriti za dobrobit svih građana Kantona, kako smo to činili i do sada”, poručio je Kasumović na svom Facebook profilu.

Prihvati notifikacije