Sarajevo

Forto primio članice Demokratske mreže žena Ukrajine

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto primio je danas članice Demokratske mreže žena Ukrajine, koje je predvodila predsjednica Iryna Slavova, a koje u našoj zemlji borave s ciljem upoznavanja sa poslijeratnim reformama u Sarajevu i BiH.

FOTO: VLADA KS
FOTO: VLADA KS

U razgovoru sa članicama ove mreže, premijer Forto je iznio relevantne informacije, kao i  vlastita viđenja procesa koji su se odvijali u periodu poslije okončanja agresije na našu zemlju.

Ponudio  je pomoć, te stavio na raspolaganje resurse kantonalnih institucija koji mogu biti od koristi za njihov rad.

Ovom prilikom, članice Demokratske mreže uputile su riječi zahvalnosti čelnicima Kantona i stanovnicima Sarajeva, jer su od samog početka otvoreno iznijeli svoj stav i osudili agresiju na Ukrajinu.

Posebnu zahvalnost izrazile su za nabavku medicinske pomoći koja je iz  Sarajeva poslata u ratom ugrožena područja Ukrajine, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

– Cijeli svijet zna šta se dešavalo u Sarajevu za vrijeme rata, te je  veoma važno za nas da čujemo ta iskustva i kako olakšati život  u novonastalim ratnim okolnostima a i poslije.

Veoma smo zahvalne na pomoći i podršci Sarajlija, koji su prolazili kroz slične patnje, kao i predstavnicima politike na jasnom i hrabrom  priznanju agresije na našu zemlju.

Posebno smo zahvalni premijeru Forti na njegovoj posjeti Ukrajini i Kijevu – istakla je Slavova.

Tokom posjete BiH, članice Demokratske mreže žena Ukrajine susrest će se i sa ženskim nevladinim organizacijama koje sarađuju sa vlastima u reformskim procesima, te promovišu rodnu ravnopravnost i učestvuju u jačanju mreža nevladinog sektora.

Prihvati notifikacije