Sarajevo

Forto i Nikolić primili predstavnike Vijeća mladih FBiH

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS Aleksandra Nikolić primili su danas predstavnike Vijeća mladih Federacije BiH – generalnog sekretara Nedima Alibegovića i projektnog koordinatora Merisa Bećovića s kojima je razgovarano o osnivanju vijeće mladih KS.   

FOTO: VLADA KS
FOTO: VLADA KS

Oni su premijera i ministricu informirali o aktivnostima koje su posljednjih mjeseci provodili po pitanju omladinskog organizovanja u općinama Kantona Sarajevo, s ciljem osnivanja vijeća mladih na kantonalnom nivou, s obzirom na to da ono trenutno ne postoji.  

Forto i Nikolić izrazili su punu podršku fomiranju kantonalnog vijeća mladih te su naveli da će Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade i Ministarstvo pravde KS što prije provesti neophodne procedure.   

Tokom današnjeg susreta predstavnici Vijeća mladih FBiH informirali su premijera i ministricu o svojim aktivnostima, te su naveli da im je fokus na jačanju kapaciteta omladinskih udruženja, infomiranje i zagovaranje, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Prihvati notifikacije