BiH

Fabrika iz Bratunca predstavlja novo oklopno vozilo

Nakon “Despota”, Tehnički remont Bratunac u srijedu će predstaviti još jedno oklopno vozilo. Riječ je o vozilu “Vihor” o kojem, kako kaže predsjednik Upravnog odbora ove kompanije Slavenko Ristić, već pišu strani stručni časopisi.

FOTO: TEHNIČKI REMONT BRATUNAC
FOTO: TEHNIČKI REMONT BRATUNAC

Ristić je to najavio tokom razgovora koji je kao uspješan privednik u ponedjeljak imao sa građanima u Bijeljini.

Ristić, koji je i vlasnik preuzeća “Elvako MetPro” je sa građanima Semberije podijelio svoja životna iskustva o školovanju, poslovima koje je radio, privrednim poduhvatima i razlozima povratka u Bijeljinu.

U životu sam se vodio izrekom – „Kad želite nešto da uradite, tražite način. Kad nešto ne želite, tražite razlog.“ Srećan sam što sam se večeras sa ovim dragim ljudima prisjetio djetinjstva u Bijeljini, prvih pravih prijateljstava, bavljenja sportom, ali i daljeg životnog puta koji nije bio lak. Međutim, nikada nisam pristajao na prepreke i uvijek sam znao da za svaki problem mora postojati rješenje. Tako sam podigao iz pepela i TRB i „Elvako“, a što je najvažnije, dao sam ljudima primjer da mogu da žive u svojoj zemlji, od svoga rada – istakao je Ristić, izvijestio je portal Bijeljina Danas.

On je naglasio da je najbolja potvrda tome da je izabrao ispravan put, potpisivanje ugovora između bijeljinskog „Elvaka MetPro“ i državne italijanske kompanije „Terna“, koji je omogućio zapošljavanje novih 15 radnika.

– U srijedu u Bratuncu u TRB-u predstavljamo novo oklopno vozilo „Vihor“, o kojem već mjesecima pišu strani stručni časopisi, kao uostalom i o „Despotu“. Ipak, ništa od toga ne bih postigao da nisam vjerovao u naš najveći resurs – ljude, ali i oni u mene. Ako smo mogli da sa proizvodima iz Bratunca i Bijeljine postanemo poznati na svjetskom tržištu, onda je moguće i da Bijeljina ima autoput, slobodnu zonu, još više razvijenu poljoprivredu. Promijenimo svijest, promijenićemo svijet – poručio je Ristić.