Magazin

Evo kako popularni Ibra vaspitava djecu

Penzionisani fudbaler Zlatan Ibrahimović prošao je trnovit put da bi stigao do svjetske slave.

FOTO:  EPA-EFE/ANDREW GOMBERT
FOTO: EPA-EFE/ANDREW GOMBERT

On se prema svemu odnosi sa velikom pažnjom i posvećenošću, a izuzetak od tog pravila nisu ni njegova djeca, piše Superžena.

Zlatan je u autobiografskoj knjizi “Adrenalin” objasnio i kako vaspitava svoja dva sina.

“Volim svoju djecu najviše na svijetu. Za mene će oni uvijek biti broj jedan. Voljeti ih znači štititi ih, odgovorno upravljati njihovom slobodom”, rekao je Ibrahimović.

Objasnio je da djeci ne dopušta da koriste društvene mreže, te da im je korištenje interneta ograničeno. Takođe, slavni sportista ne želi da svoju ženu i djecu, generalno, svoj privatni i porodični život eksponira javnosti.

“Vidim da mnogi svoju djecu eksponiraju na internetu, neki naprave profil djeci koja imaju sedam ili osam godina i oni imaju na hiljade pratilaca. Ali niko ne razmišlja o tome da li će ta djeca biti sretna i zadovoljna tim što su tako javno eksponirana. Da li je to ispravno, šta roditelji znaju? Ne radi se o tome da ih držim pod staklenim zvonom. Ja imam odgovornost da ih izvedem na pravi put, a oni će onda da nastave kako žele, čim budu stajali na obje noge na zemlji”, napisao je Zlatan Ibrahimović.

Prihvati notifikacije