Politika

Erdogan obećao da će doći u - Rudo!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik (SNSD) i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović (SNSD) večeras u Budimpešti razgovarali su s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.Kako je izjavio Dodik nakon sastanaka, izraženo je obostrano poštovanje i potvrđeno je da se realiziraju dogovoreni projekti.

FOTO: TOLGA BOZOGLU/EPA
FOTO: TOLGA BOZOGLU/EPA

Ukazao je da je Erdogan obećao posjetiti Banju Luku tokom prve sljedeće posjete Bosni i Hercegovini te da je potvrdio dolazak na otvaranje Hidroelektrane Mrsovo u Rudom.

Podsjećamo, Dodik i Cvijanović su u mađarskom glavnom gradu ranije danas razgovarali s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Između ostalo, Dodik je najavio formiranje zajedničkog Vijeća za praćenje politika kojim će rukovoditi on i Orban.

Cvijanović je ocijenila da je sastanak bio uspješan i konstruktivan. Poručila je da Mađarska ima “razumijevanje za sve što se dešava u Bosni i Hercegovini”.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić (NiP) upozorio je Mađarsku da bi formiranje tog vijeća moglo značiti grubo narušavanje suvereniteta Bosne i Hercegovine.

Prihvati notifikacije