Politika

Erdogan s članovima Predsjedništva: Očuvanje mira i stabilnosti BiH važni za Tursku

Iz Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turske navedeno je da je na sastanku bilo riječi o odnosima Turske i BiH, regionalnim i globalnim pitanjima.

erdogan becirovic cvijanovic komsic
FOTO: AA

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan istaknuo je da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Tursku te da će odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Turske po ovim pitanjima biti sve jači.

Na marginama 3. Diplomatskog foruma u Antaliji Erdogan se sastao s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, članovima Predsjedništva Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović.

Pročitajte još

Iz Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turske navedeno je da je na sastanku bilo riječi o odnosima Turske i BiH, regionalnim i globalnim pitanjima, javlja Anadolu.

Erdogan je istaknuo da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Tursku te da će se odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Turske po ovim pitanjima sve više nastaviti.

Turski predsjednik je izjavio kako će se nastaviti poduzeti koraci za povećanje obima trgovinske razmjene dviju zemalja i njihove suradnje na svim poljima.