Kultura

ENDGAME: Stiže nova knjiga o skandalima o kraljevskoj porodici

Predbožićni mir između britanske kraljevske porodice ponovo je narušen još jednom knjigom koja govori sve.

FOTO: IG / 
THEROYALFAMILY
FOTO: IG / THEROYALFAMILY

Ovaj put dolazi od Omida Scobiea, bliskog povjerenika Harryja i Meghan.

Svojom knjigom “Finding Freedom” Omid Scobie je već izazvao zlu krv među članovima kraljevske porodice. Danas će ponovo napasti kraljevsku porodicu.

U najavi knjige već se spominje “nevoljeni kralj, vlastoljubivi prestolonasljednik (…) i princ koji je prisiljen započeti novi život nakon što ga je izdala njegova porodica”. Sada je procurilo više detalja – a šanse za zbližavanje između Harryja, Meghan i kralja Charlesa ponovo se smanjuju. Nedavno se čak pričalo o posjeti Sussexa kralju tokom praznika.

Još 2021. godine, Meghan je u jednoj američkoj TV emisiji rekla da je neimenovani član kraljevske porodice govorio o tome koliko će biti “tamna” koža Meghaninog tada nerođenog sina. U knjizi “Endgame” autorka kaže da su čak dvije osobe iz okruženja palate izrazile “zabrinutost” oko boje bebine kože. Rečeno je da je Meghan čak pismeno obavijestila Charlesa o tome. Međutim, Scobie u knjizi ne pominje ko je dao te izjave.

FOTO: AMAZON
FOTO: AMAZON

“Endgame” takođe ulazi u detalje kada je u pitanju odnos princeze Kate i Meghan. Za dvoje zavađenih članova kraljevske porodice navodi se da četiri godine nisu razmijenili ni riječ.

Čak i nakon kraljicine smrti u septembru 2022., i dalje je vladala ledena tišina između žena. Čak ni za Božić nije bilo riječi od Kate do Harryja i Meghan.

“Čak ni SMS poruka za Božić, iako su prema Scobieju, Meghan i Harry poslali poklone Kate i Williamovoj djeci”, nastavlja francuski list.

“Endgame” ne ostavlja ni kralja Charlesa u dobroj poziciji. Navodi se da je monarh podstakao nepovjerenje prema Harryju u porodici još od Harryjeve knjige “Rezerva”, koja je objavljena početkom godine.

“Charles je želio da ograniči njihovu raspravu na bezazlenu razmjenu. Što se tiče Harryja, poruka koja je kružila porodicom bila je da mu ne treba vjerovati… svi su to shvatili veoma ozbiljno.”