Jet set

Slavni glumac otkrio da je u rodu s kraljem Charlesom

Odenkirk je odrastao na području Chicaga, drugi je najstariji od sedmero braće i sestara Waltera Odenkirka i Barbare Mary, katolika njemačkog i irskog podrijetla.

FOTO: EPA/SCREENSHOOTS
FOTO: EPA/SCREENSHOOTS

Slavni američki glumac Bob Odenkirk, koji se proslavio ulogom “moralno fleksibilnog” odvjetnika Saula Goodmana u seriji Better Call Saul, otkrio je da je u rodu s britanskom kraljevskom porodicom.

Američka televizijska emisija Finding Your Roots, koja se bavi rodoslovljem, pratila je Odenkirkovu porodicu pet generacija unazad i otkrila da je on 11. rođak kralja Charlesa III. Uprkos tome što njegova porodica potiče iz Chicaga, stručnjaci za podrijetlo u emisiji su otkrili da je glumčev peti pradjed, Friedrich Carl Steinholz, rođen u Plönu u Njemačkoj 1755.

Voditelj Henry Louis Gates Jr. rekao je Odenkirku da se Steinholz vjenčao s vojvotkinjom od Plöna, koja je bila u srodstvu s europskim kraljevskim porodicama zbog mješovitih brakova. U početku, Odenkirk nije impresioniran. “Zbog toga se osjećam kao dio historije koje nisam mislio da sam dio. Ja sam Amerikanac. Nisam monarhist. Ne vjerujem u to”, rekao je Odenkirk.

“Osjećam se kao da je to malo uvrnuto. Razumijem zašto se društvo izgradilo oko monarha i vođa, a oni su ih prenosili kroz generacije. Razumijem da kroz to prolazi svako društvo, svaka civilizacija. Ali mislim da smo s demokracijom došli na bolje mjesto i trebali bismo nastaviti tim putem”, dodao je.

Međutim, pristup mu se malo promijenio kada je saznao za svoje veze s britanskim kraljem. “Pa, možda se predomislim u vezi s tim! To je tako smiješno, čovječe. Oh, to je ludo!” uzviknuo je Odenkirk. Ostali isječci iz emisije prikazuju glumca kako se smije i izjavljuje: “Šalite se? To je suludo!”, kao i kako najavljuje da želi da njegova majka može čuti vijest.

Odenkirk je odrastao na području Chicaga, drugi je najstariji od sedmero braće i sestara Waltera Odenkirka i Barbare Mary, katolika njemačkog i irskog podrijetla. Godine 2021. kolabirao je od srčanog udara na snimanju filma Better Call Saul, a preživio je samo zahvaljujući kolegama koji su ga oživljavali, prenosi Index.

Prihvati notifikacije