DRAMA U SRBIJI Podignuta krivična prijava protiv Lepe Brene. Svi su u šoku s onim šta je radila

Protiv Lepe Brene i njenog supruga, Slobodana Bobe Živojinovića, podnesena je krivčna prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili kazneno djelo građenja bez građevinske dozvole

FOTO: INSTAGRAM/LEPABRENAA
FOTO: INSTAGRAM/LEPABRENAA

Protiv Lepe Brene i njenog supruga, Slobodana Bobe Živojinovića, podnesena je kriivčna prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili kazneno djelo građenja bez građevinske dozvole, piše Kurir.

‘Prijavu je podnio građevinski inspektor, a za ovo djelo predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina i novčana kazna’, piše u dopisu koji je redakciji Kurira dostavila Gradska uprava grada Beograda.

Slučaj bespravne gradnje objekta Lepe Brene i Bobe Živojinovića otkriven je početkom aprila, kad je ekipa emisije ‘Paparazzo lov’, pomoću drona, snimila dvorište pjevačice i njenog supruga. Jasno se vidjelo da je izgradnja objekta u poodmakloj fazi, a ubrzo je na lice mjesta izašao građevinski inspektor i ustanovio da pjevačica i njen suprug nemaju građevinsku dozvolu. Radovi su odmah obustavljeni, a ilegalno gradilište je zapečaćeno i oblijepljeno trakama.

U međuvremenu, nadležne institucije nastavile su se baviti ovim slučajem, što se može zaključiti iz odgovora Sekreterijata za inspekciju koji je Kurir dobio po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Pročitajte još

‘Postupajući u navedenom predmetu, građevinski inspektor je izvršio inspekcijski nadzor na navedenoj lokaciji i utvrdio da investitori bez rešenja o građevinskoj dozvoli izvode radove na izgradnji objekta prizemlje plus zidovi prvog kata, gabarita 11,3 x 17 m + 4,5 x 7,4 m. Građevinski inspektor donio je rešenje o zatvaranju gradilišta. Također, građevinski inspektor je protiv investitora podnio kaznenu prijavu Trećem osnovnom javnom sudu’, piše u dopisu.

Ekipa Kurira je posjetila adresu gdje se nalazi dom Živojinovića te su se uvjerili da ilegalni objekt nije srušen.

O svemu ovome prvi put se oglasio i Boba Živojinović, koji je zahvalio što se prati njihov slučaj te je rekao da će poslati odgovor. U roku od sat vremena Miša Petrovski, advokat koji zastupa Živojinoviće, poslao je saopćenje u kojem je iznio kako se ‘navedeni objekt ne nalazi ni na jednom infrastrukturnom koridoru te da nema nikakve potrebe za njegovim hitnim uklanjanjem pa će shodno tome tražiti donošenje privremene mjere odlaganje izvršenja navedenog rešenja, do konačne odluke od strane nadležnog ministarstva.’

Prihvati notifikacije