Magazin

Domaći sladoled od banane: Savršen balans zdravlja i užitka

Ako tragate za osvežavajućim, kremastim i potpuno prirodnim desertom koji izgleda i prija kao da dolazi iz ruku vrhunskog slastičara — domaći nice cream od banane je savršen ljetni izbor.

FOTO: CALLMEAMAESING.COM
FOTO: CALLMEAMAESING.COM
Ilustracija

Bez dodatog šećera, bez mliječnih proizvoda, a sa punim ukusom i bogatom teksturom koja će zadovoljiti i najistančanije nepce, pišu Žene.ba.

Pročitajte još

Sastojci (za 2 porcije)

2 zrele banane (zamrznute) 1 kašika putera od kikirikija ili badema (opciono za dodatnu kremoznost)1 kašika ekstrakta vanile

Priprema

1. Oljuštene i isječene banane zamrznite minimum 2 sata. Ubacite ih u blender i miksujte dok ne dobijete glatku teksturu. Dodajte puter od orašastih plodova i vanilu ako želite dublji ukus.

2. Poslužite odmah za efekat mekog sladoleda ili zamrznite još 30 minuta za čvršću teksturu. Dekorišite listićima mente, prelivom od tamne čokolade ili svježim bobičastim voćem za gurmanski touch.

Savršen balans zdravlja i užitka — idealan za ljetne večeri, a spreman brže nego što se topi.