BiH

DODIK: "Za sve što se bude dešavalo u BiH, odgovornost ne treba tražiti u Republici Srpskoj..."

"Ako igraju na živce i strpljenje, mi ga imamo na pretek..."

FOTO: TWITTER / MILORAD DODIK
FOTO: TWITTER / MILORAD DODIK

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je bilo jasno odmah nakon sastanka predstavnika partija koje čine vlast na nivou Bosne i Hercegovine, koji je održan u Konjicu, da je na gubitku samo dio međunarodne zajednice koji se u Bosni i Hercegovini održava na konfliktima i na supstituciji legalnih institucija u BiH.

Dodik je rekao da, iako sastanak nije polučio neke velike rezultate, ipak je bio pokušaj da se otvoreno progovori o problemima i kako ih riješiti, a što je najgore za dio ambasada u Sarajevu – politički partneri sjedili su za istim stolom i razgovarali, prenosi Slobodna Bosna

“Nismo dugo čekali na odgovor samoizabranih međunarodnih predstavnika koji su se dogovorili da se mi u BiH ne smijemo dogovoriti i da je potrebno učiniti nešto radikalno. I sad opet imamo krizu, koju nismo izazvali mi u BiH, nego upravo oni koji svojim ministarstvima šalju lažne izvještaje o situaciji u BiH. Zato za sve što se bude dešavalo u narednim danima i mjesecima u BiH odgovornost ne treba tražiti ni u Republici Srpskoj, pa ni u Federaciji BiH. Eto nekoliko ambasada u Sarajevu i onog koji okolo hoda i lažno se predstavlja neka objašnjavaju šta se događa”, naglasio je Dodik.

“Ako su željeli da usreće muslimane, ni to nisu uspjeli, jer oni sreću vide u potpunoj eliminaciji Republike Srpske”,  naveo je Dodik pa dodao:

“Mi nećemo otići iz Republike Srpske, niti ćemo im predati Republiku Srpsku. Ako igraju na živce i strpljenje, mi ga imamo na pretek, jer rezervnu zemlju nemamo i mi ovdje živimo. A ja se nisam kandidovao za predsjednika RS-a da bi pred svakom fukarom pognuo glavu. Za mene su naši građani i glasali računajući da ću se boriti.”

Predsjednik Republike Srpske je u izjavi za Srnu ukazao da je zato računica da će sve biti idilično samo ako stranci rasporede podobne aktere tako naivna i smiješna da u nju više ne vjeruje ni Michael Murphy, podijelio je Dodik na svom blogu.