BiH

Dodik poslao poruku bošnjačkim političarima

On je kazao da Olaf Scholz nikada nije zvao političare iz BiH da pričaju o mišljenju Njemačke da treba uvesti sankcije Rusiji, već pošalje poruku putem ambasadora da BiH to treba da uradi.

FOTO: VLADA RS/ARHIV
FOTO: VLADA RS/ARHIV

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik rekao je da je privilegija sresti ruskog predsjednika Vladimira Putina, šta god rekli na Zapadu.

“Putin ima pozitivan odnos prema svom narodu i državi, brani svoj subjektivitet, suverenitet i slobodu ruskog naroda, te ima puno razumijevanje za sve prijatelje, bez obzira odakle došli”, rekao je Dodik večeras u Kazanju za RTRS.

Pročitajte još

Dodik je podsjetio da kada god je razgovarao sa Putinom nikada nije rekao da treba da se podijeli Bosnu i Hercegovinu, već je rekao da poštuje teritorijalni suverenitet i integritet BiH, ali da su “bošnjački političari puni priče kako treba uvesti sankcije Rusiji”.

On je kazao da njemački kancelar Olaf Scholz nikada nije zvao političare iz BiH da pričaju o mišljenju Njemačke da treba uvesti sankcije Rusiji, već pošalje poruku putem ambasadora da BiH to treba da uradi bez ikakvog objašnjenja.

“To neće dobiti i to je nemoguće”, poručio je Dodik.

Prihvati notifikacije