Sarajevo

Detalji akcije u Sarajevu: Policija pronašla drogu i oružje, uhapšene dvije osobe

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, jučer (13. marta) su u poslijepodnevnim satima uhapsili 28-godišnjeg S.M. i 33-godišnjeg H.Z., obojicu iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela: Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

FOTO: MUP KS
FOTO: MUP KS

Istog dana, oko 11:00 sati, Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo zaprimio je informaciju da je na raskrsnici ulica Skenderija Skenderija čikma, više naoružanih NN osoba došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Izlaskom na teren, policijski službenici su na mjestu događaja zadržali dvije muške osobe u dva motorna vozila. Vizuelnim pregledom, u jednom od vozila, policijski službenici su uočili jedan otvoren kofer u kojem je bilo više PVC kesa sa sadržajem bijele praškaste materije, te nepoznat predmet – oblijepljen ljepljivom trakom.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te je izvršen pretres oba putnička motorna vozila: Golf A7 i Mini Cooper. U vozilu Golf pronađeno je vatreno oružje – automatska puška sa pripadajućim okvirom i 27 metaka nepoznatog kalibra te četiri PVC kese sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu speed, bruto mase 3.140 grama.

Na području općine Centar, u ulicama Zaima Šarca i Bolnička, izvršeni su i pretresi stambenih objekata koje koriste uhapšeni.

Pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju kriminalističku obradu nad S.M. i H.Z.