Sarajevo

Pijani Sarajlija uhapšen nakon što je automobilom udario policajca

U ulici Olimpijska, općina Novi Grad Sarajevo, 4. juna 2023. godine u 22:30 sati uhapšen je E.Dž., rođen 1971. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog napada na policajca.

FOTO: FENA
FOTO: FENA
ilustracija

“Lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Osumnjičeni je, u alkoholisanom stanju, u raskrsnici ulica Bulevar Meše Selimovića-Džemala Bijedića-IX transferzala, općina Novi Grad Sarajevo, oglušivši se na naredbu policijskih službenika, motornim vozilom “VW Polo”, udario policijskog službenika koji je u raskrsnici regulisao saobraćaj, a zatim ne zaustavljajući se, udaljio se sa lica mjesta.

Povrijeđenom policijskom službeniku je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, a ljekar je konstatovao lakše tjelesne povrede.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 52-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Prihvati notifikacije