BiH

U Sarajevu uhapšen mladić koji je u Kaknju, uz prijetnju nožem, opljačkao župnika

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su sinoć Luku Čokaru iz Sarajeva koji je 2. septembra u 21 sat uz prijetnju nožem opljačkao župnika crkve Svetog Petra i Pavla u Kaknju.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Ilustracija / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

On je nakon lišenja slobode predat policijskih službenicima PS Zenica.

“Dana 29. septembra 2023. godine u 21:25 sati policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode lice L. Č. iz Kaknja, za kojim je bila raspisana potraga MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, zbog KD- a iz člana 289. KZ FBiH (Razbojništvo), iz ranijeg perioda. Nakon lišenja slobode lice lišeno slobode predato je policijskim službenicima PS Zenica”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK tom prilikom, izvršilac je od župnika, uz prijetnju nožem, otuđio određeni iznos novca i zlatni nakit-dukate.

Podsjećamo, odmah nakon izvršenog uviđaja pokrenute su opsežne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela te su pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko dobojskog kantona u saradnji sa službenicima Policijske stanice Kakanj poduzeli niz operativnih mjera i radnji u cilju identifikacije počinioca te njegovog lišenja slobode.

Prihvati notifikacije