Sarajevo

Isplivale nove informacije u vezi s hapšenjem dvojice pripadnika kavačkog klana

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, lišili su slobode dva muškarca D. D. i D. J, državljane Srbije.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

U trenutku lišenja slobode, ovi muškarci su imali identifikaciona dokumenta Bosne i Hercegovine, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo krivotvorenje isprave.

Osobe lišene slobode su predate u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Bit će zadržane 24 sata i u tom zakonskom roku, a nakon analize prikupljenih dokaza, postupajući tužilac odlučit ce o daljim mjerama.

Uprava policije MUP-a KS-a nastavlja, u saradnji s drugim agencijama za provedbu zakona, intenzivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti ovih lica, saopštili su iz Uprave policije KS-a.

Podsjetimo, Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u nedjelju navečer su uhapsili dvojicu državljana Srbije za kojima je bila raspisana potjernica, a akcija je izvedena na dvije lokacije u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Nezvanično, uhapšeni su Dušan Jovanović i Darko Dulović. Oni su pod velikim mjerama sigurnosti sprovedeni u policijske prostorije nakon čega će biti prebačeni u sud na ročište gdje će biti donesena odluka o ekstradiciji, piše Klix.ba.

Jovanović i Dulović su u policijskim dosjeima zavedeni kao pripadnici kavačkog klana. Oni su uhapšeni na osnovu Interpolove potjernice koju je ranije raspisala Srbija.

Prema pisanju beogradskih medija, Dušan Jovanović Giba je, kao plaćeni ubica, dovođen u vezu sa likvidacijama pripadnika škaljarskog klana.

Njegovo ime pominjano je i tokom suđenja Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Svjedok Bojan Hrvatin je pred Specijalnim sudom u Beogradu izjavio da je Jovanović Giba na Krfu likvidirao Alana Kožara i Damira Hadžića, pripadnike škaljarskog klana.

Darko Dulović, kojem se sudilo učestvovanje u ubistvu Siniše Milića, bliskog saradnika Luke Bojovića, na Autokomandi, prošle godine je oslobođen optužbi.

On je u Crnoj Gori služio zatvorsku kaznu od dvije i po godine zatvora zbog trgovine drogom.

Za sada nije poznato šta su radili u Sarajevu i koliko su već dugo koristili stan u novoizgrađenoj zgradi Sarajevo Tower kod Hitne pomoći.

Prihvati notifikacije