Donosimo vam recept za ovu poslasticu koju možete poslužiti dragim gostima i tokom nadolazećih bajramskih praznika.
Sastojci:
Kora
250 grama bilo kojeg digestiv keksa
50 grama mljevenih pečenih lješnika
70 grama putera
70 – 100 ml mlijeka
Krema
1 l mlijeka
3 pudinga sa ukusom vanile, slatke pavlake, može čak i lješnika (po izboru)
5 kašika šećera
200 ml slatke pavlake
200 grama lješnik napolitanki.
Priprema
Razmutiti prašak za puding sa šećerom i malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka staviti da prokuha. Zakuvati puding i miješati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prebaciti u drugu posudu, staviti preko foliju i ostaviti da se ohladi.
Za to vrijeme samljeti digestiv keks, dodati lješnik, otopljen puter i mlijeko i sve izmiješati. Staviti masu i utisnuti u kalup dimenzija 30×20 cm ili u bilo koji pleh, ako nemate kalup, sličnih dimenzija.
Umutiti slatku pavlaku. Ohlađen puding kratko izmutiti pa dodavati slatku pavlaku i mutiti sve zajedno. Na kraju umiješati samljevene napolitanke pa cijeli fil istresti preko kore i poravnati. Dekorisati po izboru, dobro ohladiti, sjeći u kocke i poslužiti, prenosi portal Domaci recepti.