Coleslaw salata recept je hrskav i blago pikantan, a fantastično odgovara i kao dodatak glavnom jelu. Savršena je nadopuna ostalim ljetnim prilozima poput krompir salate, salate od kukuruza i salate od tjestenine.
Ključni sastojci za coleslaw salatu
Kupus: Možete koristiti crveni i zeleni kupus, ali možete koristiti samo jednu vrstu. Također, možete koristiti brokulu za pripremu ovog recepta. Ako nemate vremena za pripremu svježe brokule, možete koristiti vrećicu prethodno nasjeckanog kupusa ili mješavine salate od kupusa.
Mrkva: Daje boju, slatkoću i okus, pogotovo ako je mrkva naribana. Možete je kupiti i – već naribanu.
Peršun: Dodaje boju i svježi okus salati
Domaći preljev: Napravljen od majoneze (probajte domaću majonezu), octa, senfa i sjemenki celera.
Kako napraviti coleslaw salata umak?
Dressing za salatu od kupusa radite tako da pomiješate majonezu, jabučni ocat, dijon senf i sjemenke celera. Začinite solju i paprom te dodajte kupusu. U preljev za salatu od kupusa nije potrebno dodavati šećer, ali ako više volite slađi preljev, slobodno dodajte žličicu-dvije šećera ili meda.
Nakon što prelijete povrće s preljevom, možete odmah poslužiti salatu od kupusa ili je staviti u hladnjak na sat vremena, što omogućuje da se okusi malo stope.
Coleslaw salata recept
Coleslaw salata je savršeni ljetni recept koji možete poslužiti uz gotovo sve. Odlično se slaže uz hamburgere, pureće pljeskavice, svinjska rebarca i piletinu na žaru. Također je izvrsna u sendviču.