Politika

Ćamil Duraković: Dodik nije onakav kakvim ga pericipira javnost, pružio mi je ruku

FOTO: N1
FOTO: N1

Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske, večeras je govorio o svojoj novoj funkciji, preseljenju u Banju Luku, ali i odnosu sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom.

Naglasio je da su mu u Banjoj Luci pružili ruku.

“Ja sam htio postaviti temelje i u samoj kampanji, a i nakon što sam potvrđen od CIK-a, postavio sam temelje da dolazim otvorenog srca i ispružene ruke. Da budem iskren, zaista je tako i prihvaćeno, prije svega od građana, a i unutar institucija kao NSRS-a, Vijeća naroda pa i predsjednika. Imao sam priliku da budem na svečanom prijemu koji je prvi put upriličen na ovaj način. Vidi se tu pozitivna energija i prihvatanje moje ruke”, rekao je Duraković.

Kada je riječ o odnosu sa Dodikom, Duraković kaže kako lider SNSD-a nije isti u javnosti i privatno.

“Ja mogu da osjetim taj puls, to nije Dodik iz percepcije javnosti. Čak je u jednom trenutku rekao da želi da Bošnjaci, Srbi i Hrvati žive u miru. Patrijarh je mene pozdravio lično, vratio se da me pozdravi, doslovce mi je čestitao i rekao da želi da sarađuje i upravo je on taj koji je poslao poruke mnogo blažeg tona i Dodiku i svima nama. Tu je bio i muftija banjalučki na prijemu, pa i biskup Komarica. To je taj neki puls i energija bh. koju moramo uzdizati i širiti”, kazao je on.

Dotakao se i priče oko toga da je postao izdajica zbog svog novog političkog diskursa.

“Ne kažem ja da su ti napadi krenuli samo iz Sarajeva, imamo mi ljude iz dijaspore koji ne razumiju prilike našeg života na tom prodručju. Mi moramo shvatiti da tamo žive i Bošnjaci, koliko god neko negirao Banju Luku, mi smo građani tog entiteta i moramo da poštujemo zakone”, poručio je Duraković u intervjuu za N1.

Prihvati notifikacije