Magazin

Brzinski ručak gotov za 12 minuta: Od ovog jela nema ništa lakše ni ukusnije

Ovim jelom ćete omađijati goste, a i vi ćete željeti ponovo da ga spremite.

FOTO: FREEPIK
FOTO: FREEPIK
Ilustracija

Recept koji vam donosimo može se dopunjavati i uključivati raznovrsne nadeve. Možete sa njim eksperimentisati dokle god hoćete, osnova je uvijek ista.

Za pripremu jela neće vam biti potrebno više od 12 minuta.

Sastojci:

3 veća krompira

6 šnita salame

100 g čedar sira

6 jaja

2 kašike sjeckanog luka

Priprema:

Oljuštite krompir, a zatim isjecite svaki na pola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga ljuštite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane, izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji.

Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promijeni boju. Ocijedite i redajte korpice po plehu sa otvorom nadole.

Oko svakog izdubljenog krompira obmotajte komad slanine i fiksirajte je čačkalicom. Pecite 45 minuta na 200 stepeni dok slanina ne postane hrskava.

Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite čedar pa odozgo po jaje u svaku korpicu.

Odozgo pospite lukom i pecite 6 do 12 minuta na 180 stepeni, piše Krstarica.