Magazin

Brza pogača bez kvasca – bez čekanja, mekana i ukusna

Recept za pogaču bez kvasca, bez čekanja da tijesto naraste, brzo spremna, veoma ukusna i mekana.

FOTO: YOUTUBE / SCREENSHOT / SERPICA RECEPTI
FOTO: YOUTUBE / SCREENSHOT / SERPICA RECEPTI

Malo luka, ajvara, maslaca suhomesnatog..sira ili kajmaka, ma, ničta više ne treba.

Sastojci i priprema:

Za jednu pogaču:

– 125 ml. kisele vode

– 250 gr. brašna

– 50 ml. ulja

– pola kašičice soli

– pola kesice praška za pecivo

– susam, lan

Brašno, so, prasak za pecivo izmješajte. Dodajte kiselu vodu i ulje pa zamijesite tijesto. Podijelite na tri dijela i oblikujte pogače veličine velikog tanjira. Premažite uljem, isijecite nožem odozgo, pospite susamom i pecite u zagrijanoj rerni dok ne porumeni, oko pola sata.

https://youtube.com/watch?v=tlfZhy3-vYE%3Flist%3DPLMSU_kgf7902bVy0h4xNTkj20Ngu0VGOy

Vruće prekrijte krpom i ostavite desetak minuta. Prijatno!