Svijet

Boluje od leukemije: Berlusconi se javio iz bolnice

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, koji boluje od leukemije i hospitaliziran je na intenzivnoj njezi milanske bolnice, poručio je da je u teškom stanju, ali će se "još jednom izvući".

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

“Uspijevao sam pobijediti strminu, čak i u teškim i delikatnim situacijama”, poručio je Berlusconi putem talijanskih dnevnih novina Il Giornale, koje su dio njegovog medijskog carstva.

86-godišnji medijski magnat koji se od srijede nalazi u jedinici intenzivne skrbi u prestižnoj bolnici San Raffaele, u Milanu, “odmara se i dobro reagira na liječenje”, rekao je ministar vanjskih poslova Antonio Tajani za televiziju Rai 3. 

Tajani, bivši predsjednik Europskog parlamenta, broj dva je u Berlusconijevoj stranci Forza Italia, koja je dio vladajuće koalicije premijerke Giorgie Meloni. Zbog svoje dugovječnosti u politici Berlusconi je dobio nadimak “besmrtni”. Ponovno je izabran u parlament 2022. godine.  Njegovi liječnici objavili su da pati od infekcije pluća povezane s “kroničnom mijelomonocitnom leukemijom od koje boluje neko vrijeme”.

Rodbina bivšeg premijera, predvođena bratom i djecom, posjetila ga je na kardiološkom odjelu u toj bolnici u predgrađu Milana. 

“Bolje mu je nego prije”

“Bolje mu je nego prije, bolje mu je”, rekao je dugogodišnji prijatelj i suradnik Fedele Confalonieri koji ga je posjetio. Navijači nogometnog kluba Monza, čiji je Berlusconi vlasnik, na vratima bolnice izvjesili su transparent “Hrabro, Silvio! Monza je uz tebe”.

“Sutra idemo na teren i zbog njega jer njegov princip je nikad ne odustati, boriti se do kraja. Moramo s tim duhom izaći na teren, razveseliti ga pobjedom”, rekao je trener Monze Raffaele Palladino uoči utakmice protiv Udinesea.

Bivši premijer i senator Matteo Renzi, Berlusconijev politički suparnik, u petak je na Twitteru objavio poruku podrške: “Hrabro, Silvio. Čekamo te nasmijanog u Senatu.” Silvio Berlusconi, jedan od najbogatijih ljudi na poluotoku, s bogatstvom koje Forbes procjenjuje na 6.4 milijarde eura, posljednjih je godina sve češće u bolnici.

Prošli mjesec milijarder je već proveo četiri dana u istoj bolnici, a pušten je prije tjedan dana. Berlusconi je u politiku ušao 1994. godine i bio je premijer ukupno devet godina. Unatoč nizu seksualnih skandala i sudskih procesa koji su narušili njegov imidž, za dio Talijana on je i dalje politički izbor.

Prihvati notifikacije