Svijet

Silvio Berlusconi u subotu će da održi govor na konvenciji svoje stranke

Silvio Berlusconi priprema svoj prvi govor na konvenciji svoje stranke desnog centra Forza Italia (FI)u subotu, otkako je 5. aprila hospitalizovan zbog infekcije pluća i hronične leukemije.

FOTO: 
FABIO FRUSTACI/EPA
FOTO: FABIO FRUSTACI/EPA

Zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Antonio Tajani rekao je novinarima u četvrtak, komentirajući zdravlje 86-godišnjeg trostrukog bivšeg premijera i medijskog mogula koji bi uskoro trebao napustiti milansku bolnicu San Raffaele, da je Berlusconi “u formi i da se oporavlja”, javila je ANSA.

– Razgovarao sam s njim prije sat vremena, priprema govor koji će biti u subotu. Berlusconi je i dalje protagonista italijanske politike koji gleda u budućnost – kazao je Tajani.

Berluskonijevo stanje je stabilno, a klinička slika “tješi”, saopštila je milanska bolnica San Rafaele u ažuriranju stanja bivšeg premijera u srijedu.

U saopštenju se ne pominje mogućnost otpuštanja medijskog milijardera i čelnika Force Italije, nakon što je u utorak objavljeno da će napustiti bolnicu u roku od 48 sati.

Ovaj 86-godišnjak je primljen u bolnicu 5. aprila radi liječenja infekcije pluća koja je nastala kao dio ranije nepoznate hronične leukemije od koje boluje posljednje dvije godine.

Berluskonijevo stanje se stalno popravljalo u posljednje dvije sedmice.

Političar desnog centra, koji je imao operaciju srca 2016. godine i koji je u posljednje dvije godine ležao i izlazio iz bolnice zbog COVID-a i dugog COVID-a, rekao je da ga raduju sve poruke podrške i naklonosti koje je primio prošli mjesec.

Prihvati notifikacije