Jet set

U "Domu mladih" će svirati za samo 1.000 ljudi: "Bijelo dugme" za Sarajlije priprema i jedan veliki koncert

Kako smo saznali od Adisa Gojaka menadžera Gorana Bregovića i inspiratora turneje “50 godina Bijelog Dugmeta” turneja napopularnijeg sastava bivše Jugoslavije krenuće iz Sarajeva, iz “Doma mladih”.

Bijelo dugme
FOTO: SCREENSHOT/FACEBOOK/BIJELO DUGME TURNEJA

Bend je svoj prvi veći nastup imao baš na tom mjestu.

“Upravo dogovaramo datume za turneju benda “Bijelo dugme” povodom jubileja pedeset godina postojanja. Krećemo sa koncertima iz “Doma mladih” u Sarajevu 11 maja. Ovo mjesto prima svega dvije hiljade ljudi, ali smo ga odabrali zbog simbolike i emotivne vrijednosti koje ima za Gorana Bregovića i druge muzičare iz benda. Poslije tog koncerta 1974. godine je sve počelo. Pustićemo u prodaju samo hiljadu karata i to 25. aprila. Vjerujem da mnogi neće biti u mogućnosti da prisustvuju tom koncertu, pa smo planirali da ponovo napravimo koncert za Sarajlije na nekom mnogo većem prostoru. Turneju smo zamislili tako da ima samo pedeset koncerata i pažljivo biramo gradove. Ovu turneju “Bijelo dugme” svira maltene u originalnoj rok postavi. Očekujemo spektakularne nastupe prepune emocija na svakom koncertu” – rekao je Adis Gojak.

Adis Gojak i Goran Bregović
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/ADIS GOJAK I GORAN BREGOVIĆ

U velikom intervju za “Nedeljnik” koji je uradio Branko Rosić, Bregović otkriva ko će sve svirati u aktualnoj postavi benda.

Pročitajte još

“Ne slavim rođendane, ali 50 godina Bijelog dugmeta mi se nekako slavi. Ima nešto što mi se sviđa u tome. Da nakon 50 godina još uvijek je meni lijepo da to sviram, a i da ima publike koju to interesuje. Nažalost, nisu svi originalni članovi Bijelog dugmeta živi. Skupićemo se u starom sastavu što bolje možemo. Nema više nijednog živog klaviriste, i Laza Ristovski i Vlado Pravdić su umrli, tako da će Ogi Radivojević svirati klavijature. On je moj dugogodišnji saradnik i odličan muzikant, završio je i klavir i dirigovanje. Zoran Redžić je tu iz originalne postave i Điđi Jankelić koji je svirao isto u Bijelom dugmetu. Bez obzira na to što je pedeset godina benda, uspeli smo da nađemo preživele – izjavio je Goran.    Koncerti “Bijelog dugmeta” koji su za sada skoro izvesni su Sarajevo (11. maj), Niš (22. jun), Kragujevac (28. jun), Banjaluka (5. jul), Trebinje (3. avgust), Pula (25. avgust), Split (31. avgust).