BiH

BIHAMK: Zbog nesreće saobraćaj usporen na magistralnom putu M-17 Žepče - Maglaj

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Opšenik, na magistralnom putu M-17 Žepče - Maglaj, saobraća se usporeno, jednom trakom, javljaju iz BIHAMK-a.

zuta traka policija
FOTO: BOSNAINFO
Ilustracija / Na slici nije prikazan događaj iz teksta

Završeni su radovi na asfaltiranju na kružnom toku na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće i upostavljeno je saobraćanje. I dalje se izvode radovi na uređenju, ali neće uticati bitnije na odvijanje saobraćaja.

Danas i sutra od 09 do 12 sati zbog kretanja učesnika manifestacije „Ski roller cup 2023“na dijelu saobraćajnice koja vodi prema naselju Dejčići mogu se očekivati obustave saobraćaja za vrijeme prolaska učesnika manifestacije.

Iako je pristigla jesen, radovi su i dalje aktuelni na brojnim dionicama. Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Uvjeti za vožnju danas su povoljni, a promet vozila umjerenog intenziteta. Bez obzira na vremenske uvjete molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Prihvati notifikacije