Magazin

Bidenov pas Commander više nije u Bijeloj kući

Commander, pas američkog predsjednika Joea Bidena, više nije u Bijeloj kući, pišu NBC News.

FOTO: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS
FOTO: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Odluka je uslijedila nakon što je Commander nedavno ugrizao još jednog agenta tajne službe. Pas je prethodno ugrizao djelatnike tajne službe najmanje 10 puta između oktobra prošle i januara ove godine, prema evidenciji ministarstva domovinske sigurnosti.

Glasnogovornica prve dame Elizabeth Alexander rekla je kako je Bidenu i njegovoj supruzi jako stalo do sigurnosti osoblja Bijele kuće i onih koji ih svakodnevno štite. “Zahvalni su na strpljenju i potpori američke tajne službe i svih uključenih te nastavljaju raditi na rješenju. Commander neće biti u Bijeloj kući do daljnje odluke”, rekla je u izjavi.

Elizabeth nije rekla gdje se Commander nalazi. Dvogodišnji njemački ovčar posljednji je put viđen u subotu na gornjem balkonu Bijele kuće.

Inače, Commander je drugi Bidenov pas koji se u Bijeloj kući ponašao agresivno. Prvog pas, također njemačkog ovčara imena Major, Bideni su poslali u Delaware kod svojih prijatelji koji su preuzeli brigu o psu. Elizabeth Alexander nedavno je izjavila kako Bijela kuća može biti “jako stresno okruženje za kućne ljubimce”.

Prihvati notifikacije