Magazin

Biće uvijek sočno i meko kao duša: Evo kako se pravilno dinsta meso, da se topi u ustima

Dinstano meso je sočno, ukusno i topi se u ustima.

FOTO: FREEPIK
FOTO: FREEPIK

Kada se pripremaju npr juneći ili teleći gulaš ili paprikaš, meso upija ukuse i mirise i takva jela su pravi užitak. Kod dinstanja mesa potrebno je samo da budete strpljivi, jer što se duže dinsta biće bolje i raspadat će se.

Evo jednog univerzalnog recepta za meso, a ostale sastojke prilagodite. Sve je s mesom ljepše ako prethodno izdinstate luk i mrkvu pa dodate meso, ali može i bez toga.

Sastojci:

oko 500 g telećeg mesa

1 puna kašika putera ili masla

voda

1 kašika suhog začina

mljevena crvena paprika

Priprema:

Meso isjeći na kocke, staviti u dublju šerpu, nasuti vodom da prelije meso, dodati masnoću i suhi začin.

Staviti meso da se krčka 2 do 3 sata na laganoj temperaturi, povremeno dodavati vrelu vodu. Kada počne da se raspada pustiti da ispari sva voda i da se malo uprži.

Na kraju dodajte malo mljevene crvene paprike.

Meso poslužiti sa omiljenim prilogom, svhežim ili pečenim povrćem – krompirom na primjer.