BiH

Bećirović sa direktorom Direkcije za evropske integracije BiH: Ubrzati rad na 14 ključnih prioriteta za EU

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je danas direktora Direkcije za evropske integracije BiH Edina Dilberovića.

FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH
FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH

Na sastanku je razgovarano o šansi za Bosnu i Hercegovinu da na zasjedanju Evropskog vijeća u decembru dobije kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji, javlja Anadolu Agency (AA).

Na tragu jučerašnjih poruka evropskog komesara EU za susjedske odnose i proširenje Olivera Varhelyia razgovarano je i o ubrzanju rada na 14 ključnih prioriteta, potrebnih za dinamiziranje evropskog puta naše države.

Bećirović je rekao da je vrijeme da vlasti u Bosni i Hercegovini naprave pozitivan preokret, kako bi se dinamizirao integracijski proces naše države u EU.

S tim u vezi, naglasio je da je od krucijalnog značaja da Bosna i Hercegovina u narednim sedmicama napravi niz pozitivnih pomaka te da tako dodatno opravda povjerenje EU.

Na sastanku su razmijenjene i informacije o procesu institucionalne saradnje Bosne i Hercegovine i Evropske unije, proistekle iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i Mehanizma koordinacije.