Magazin

Ako vam bube stalno ulaze u kuću ove biljke će vas spasiti

Paukovi i bube ulaze u naš dom iz nekoliko razloga, a ukloniti ih može da bude veoma naporno.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Kako biste sprečili njihov ulazak u vaš dom, postoji nekoliko biljaka koje ih drže podalje i odbijaju.

Lista je velika, a na vama je samo da izaberete onu biljku koja će najbolje riješiti vaš problem.

Nana

Pauci ne vole nanu, ali ne treba je imati po cijeloj kući kako bi imala efekat. Stavite nekoliko listova mente u vodu u bocu s raspršivačem i pustite da odstoji neko vrijeme, a zatim poprskajte ulazne tačke vašeg doma.

Bosiljak

Ne samo da je bosiljak koristan pri kuvanju, već je i koristan za sprečavanje insekata, uključujući pauke, mrave,  mušice i komarce. Jednostavno ga stavite na kuhinjski prozor, jer treba da dobija ​​direktnu sunčevu svjetlost četiri do pet sati dnevno, a njegov miris odbiće sve neželjene bube.

Ruzmarin

Još jedna kuhinjska namirnica, ova biljka gaji se u domu i dvorištu, a takođe ima pozitivan učinak u rešavanju pauka. To je zato što je manje otporan na hladnoću, pa je idealno držati ga na toplom u svom domu.

Lavanda

Opuštajući miris lavande mogao bi da bude prijatan za ljude, ali za pauke je nepodnošljiv i odbojan. Možete uzeti nekoliko cvjetova i objesiti ih u kući i oko nje kako biste ih odbili od ulaska.

Hrizanteme

Hrizanteme sadrže buhač, sastojak koji se često koristi u prirodnim sredstvima protiv insekata. Ne samo da to pauci mrze, već i mravi, krpelji, buve, grinje, bubašvabe i stjenice.

Eukaliptus

Eukaliptus je još jedna biljka koja dobro funkcioniše kad se njegove grančice objese po kući, a mnogi ga objese u kupatilima gdje se miris može miješati s parom. Ovo je takođe biljka koju možete pomiješati s lješnikom i vodom kako biste napravili sopstveni sprej za insekte.

Neven

Postoji razlog zašto se generacijama postavlja neven uz povrće. Ova biljka odbija brojne štetočine, uključujući pauke i puževe, pa je koristan i u kući i spolja, prenosi Metro.