Idealan je za one koji vole slatko-slane kombinacije okusa.
Sastojci:
115 g otopljenog slanog putera
85 g izmrvljenog keksa
240 g šećera u prahu
280 g glatkog kikiriki putera
180 g čokoladnih kapljica ili komadića od tamne čokolade.
Ako nemate slani puter, možete koristiti onaj bez soli, ali dodajte prstohvat soli u smjesu.
Priprema:
Papirom za pečenje obložite kalup veličine 20 x 20 cm.
U srednje velikoj zdjeli pomiješajte otopljeni puter, usitnjene kekse i šećer.
Odvojite dvije kašike kikiriki putera za preljev, a ostatak kikiriki putera umiješajte u smjesu kikirikija, keksa i šećera.
Utisnite smjesu u kalup, a zatim pripremite preljev.
Otopite preostale dvije kašike kikiriki putera s čokoladnim kapljicama i dobro promiješajte smjesu dok ne postane glatka. Ravnomjerno rasporedite po već utisnutoj smjesi od kikiriki putera.
Ostavite kolač u frižideru na barem dva sata, te izvadite 10 minuta prije serviranja. Izrežite na kocke željene veličine i uživajte!