Savršena kombinacija bogatog čokoladnog biskvita i kremastog sloja od sira oduševit će svakoga ko ga proba. Najbolje od svega? Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je kolač koji izgleda i ima okus kao da dolazi iz vrhunske slastičarne.
Zasučite rukave, zagrijte pećnicu i pripremite ovu poslasticu koja će oduševiti vaše ukućane!
SASTOJCI
Za podlogu:
3 jaja
100 g šećera
150 g omekšalog maslaca
1 Dolcela Brownies double choco
Za nadjev:
600 g kremastog sira
3 jaja
100 g šećera
1 Dolcela Bourbon vanilija šećer
100 g tamne čokolade
PRIPREMA
Pećnicu zagrijte na 160°C, a kalup za tortu (promjera 20-22 cm) cijeli obložite papirom za pečenje.
Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte jaja, omekšani maslac i šećer. Sve zajedno miješajte pjenjačom ili električnom miješalicom na najmanjoj brzini 1-2 minute, dok ne dobijete glatko tijesto.
Prebacite u kalup za pečenje te poravnajte.
Čokoladne kapljice zajedno s ostalih 100 g tamne čokolade otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
Pjenjačom ili mikserom izmiješajte kremasti sir, jaja i šećere, a zatim dodajte otopljenu čokoladu.
Nadjev prelijte preko browniea pa stavite u pećnicu na 50-ak minuta.
Posluživanje
Ohladite na sobnu temperaturu pa poslužite ili držite u hladnjaku do tri dana.
Savjet
Kolač je gotov kad se još uvijek malo trese u samoj sredini.
Prijatno!