Magazin

BOLJI NEGO IZ SLASTIČARNE Na brzinu napravite Brownie čokoladni cheesecake i oduševite ukućane...

Ako ste ljubitelj sočnih čokoladnih kolača i kremastih slastica, ovaj recept za Brownie čokoladni cheesecake postat će vaš novi favorit!

FOTO: SCREENSHT
FOTO: SCREENSHT

Savršena kombinacija bogatog čokoladnog biskvita i kremastog sloja od sira oduševit će svakoga ko ga proba. Najbolje od svega? Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je kolač koji izgleda i ima okus kao da dolazi iz vrhunske slastičarne.

Zasučite rukave, zagrijte pećnicu i pripremite ovu poslasticu koja će oduševiti vaše ukućane!

Pročitajte još

SASTOJCI

Za podlogu:

3 jaja

100 g šećera

150 g omekšalog maslaca

1 Dolcela Brownies double choco

Za nadjev:

600 g kremastog sira

3 jaja

100 g šećera

1 Dolcela Bourbon vanilija šećer

100 g tamne čokolade

PRIPREMA

Pećnicu zagrijte na 160°C, a kalup za tortu (promjera 20-22 cm) cijeli obložite papirom za pečenje.

Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte jaja, omekšani maslac i šećer. Sve zajedno miješajte pjenjačom ili električnom miješalicom na najmanjoj brzini 1-2 minute, dok ne dobijete glatko tijesto.

Prebacite u kalup za pečenje te poravnajte.

Čokoladne kapljice zajedno s ostalih 100 g tamne čokolade otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici.

Pjenjačom ili mikserom izmiješajte kremasti sir, jaja i šećere, a zatim dodajte otopljenu čokoladu.

Nadjev prelijte preko browniea pa stavite u pećnicu na 50-ak minuta.

Posluživanje

Ohladite na sobnu temperaturu pa poslužite ili držite u hladnjaku do tri dana. 

Savjet

Kolač je gotov kad se još uvijek malo trese u samoj sredini.

Prijatno!